Restructuring.

Indien uw onderneming te maken krijgt met tegenwind als gevolg van marktontwikkelingen, wetswijzigingen en of economische omstandigheden kan herstructurering van de activiteiten en uw financiering noodzakelijk zijn. Crescera helpt u om de opties goed in beeld te krijgen en ondersteunt u om de herstructurering te realiseren.  

Verschillende oplossingen

Bij tegenwind kan het zijn dat naast tijdelijke verruiming van de voorwaarden ook de financieringsstructuur moet worden aangepast. Dat kan bijvoorbeeld door schuld te ruilen voor meer risicodragend kapitaal, door alternatieve financieringsbronnen aan te boren of door risicodragend kapitaal aan te trekken.

Deskundige begeleiding

In de jaren dat wij in de herstructureringspraktijk van banken hebben gewerkt, hebben wij ervaren dat hoe ingewikkeld de uitgangspositie ook is, er altijd oplossingen zijn als de business case in de kern gezond is. Wij helpen u graag door de business case diepgaand te analyseren, bijvoorbeeld door middel van een Independent Business Review (IBR). Daarnaast staan we u bij -of treden voor u op- in gesprekken met (bestaande) financiers en/of eventueel nieuwe kapitaalverschaffers.

Wat mag u van ons verwachten:

  • Kennis en ervaring met de juridische mogelijkheden voor herstructurering, waaronder ook de WHOA
  • Ervaren gesprekspartners in onderhandelingen met de financier(s) en andere stakeholders zoals de belastingdienst
  • Uitwerken van verschillende herstructuringsopties en uiteindelijk in een finaal herstructureringsvoorstel
  • Volledig management van het herstructureringsproces

Behoefte aan restructuring?

Crescera helpt u graag verder bij de financiële herstructurering. Wij denken graag met u mee om uw organisatie er weer bovenop te helpen en klaar te maken voor de toekomst. Neem contact met ons op door te bellen naar +31 20 211 7666 of te mailen naar info@crescera.nl.