Restructuring.

Indien uw onderneming te maken krijgt met tegenwind als gevolg van marktontwikkelingen, Covid-19, wetswijzigingen en of economische omstandigheden kunt u extra financiële ruimte nodig hebben. Crescera verschaft u die ruimte op verantwoorde wijze.

Verschillende oplossingen

Bij tegenwind kan het zijn dat naast tijdelijke verruiming van de voorwaarden ook de financieringsstructuur moet worden aangepast. Dat kan bijvoorbeeld door schuld te ruilen voor meer risicodragend kapitaal, door alternatieve financieringsbronnen aan te boren of  door risicodragend kapitaal aan te trekken. Onze expertise bestrijkt daarom het hele palet van mogelijke financieringoplossingen, van zowel schuld als risicodragend kapitaal.

Deskundige begeleiding

In de jaren dat wij in de herstructureringspraktijk van banken hebben gewerkt, hebben wij ervaren dat hoe ingewikkeld de uitgangspositie ook is, er altijd oplossingen zijn. Wij helpen u graag door u bij te staan -of voor u op te treden- in gesprekken met (bestaande) financiers, door contact te leggen met de juiste kapitaalverschaffers en/of door een eventueel versnelde bedrijfsverkoop te organiseren en te begeleiden.

Wat mag u van ons verwachten:

  • Overzicht en verstand van álle relevante disciplines (herstructureringen, accelerated M&A en het aantrekken van noodkredieten)
  • Kennis en ervaring met de juridische mogelijkheden voor herstructurering, waaronder de WHOA
  • Ervaren gesprekspartners in onderhandelingen met de financier(s)
  • Uitwerken van verschillende herstructureringsvoorstellen
  • Volledig management van het herstructurerings- of verkoopproces (accelerated M&A)

Behoefte aan restructuring?

Crescera helpt u graag verder bij de financiële herstructurering. Wij denken graag met u mee om uw organisatie er weer bovenop te helpen en klaar te maken voor de toekomst. Neem contact met ons op door te bellen naar +31 20 211 7666 of te mailen naar info@crescera.nl.